← Tilbake til kunsthallene

Trafo Kunsthall

Trafo Kunsthall som tidligere het Galleri Trafo, er et visningssted for samtidskunst i Asker. Galleriet åpnet 26. august 2006 med Bjørn Ransve som første utstiller. I de første årene var galleriet for en stor del dugnadsdrevet, men fra 2012 ble en økende profesjonalisert drift etablert.

 

Den monumentale murbygningen med tårn ligger på Asker stasjon.Teglstensbygget med de 50 cm tykke veggene stod ferdig i 1922, og har i alle år vært et landemerke i Asker sentrum. Trafo er den gamle transformatorstasjonen som skulle sikre Drammensbanen med strøm. – Først frem til Brakerøya, og fra 1930 til Drammen stasjon. Idéen om å lage et kunstgalleri i denne sentralt plasserte, nedlagde transformatorstasjonen, ble lansert så tidlig som i 1995.

 

Sentrale personer i arbeidet med å utvikle og realisere ideen, var kommunepolitikeren Erik Røed og billedkunstnerne Bjørn Carlsen og Bjørn Krogstad. Tandberg Eiendom totalrenoverte bygget i 2006, og mottok Kulturvernprisen for Asker og Bærum av Fortidsminneforeningen, Oslo og Akershus avdeling i 2007. Året etter mottok de Byggeskikkprisen av Asker kommune for rehabiliteringen og bruksendringen av eiendommen. Arkitektene Jarmund/Vigsnæs forvandlet bygget til et moderne kunstgalleri. Trafo Kunsthall disponerer noen av landets fineste utstillingsrom med 6 meters takhøyde.

 

Stiftelsen Trafo Kunsthall er støttet av Asker kommune og Viken fylkeskommune.

Besøk Trafo Kunsthall sin nettside